Glad påsk

Glad påsk från mig och hönan som virkades fram idag. :)


Apple a-go-go

Hade aldrig hört talas om det här förrens jag såg det på Etsy. Funderar faktiskt på att virka en, men då måste man väl ha lika stora äpplen hela tiden. Jag menar ett stort fodral och ett litet äpple, då ramlar väl äpplet ut? (Hehe logik på högsta nivå.)Fick detta av farmor idag, jag kan avslöja att de kommer ifrån en sjal, men den stora frågan är vad jag tänker använda dem till? To be continued ...


Svar på kommentar:

    
amigurumi om Virkad filur:

hej! jag har en fråga: har du varit med i KP någon gång? du ser iallafall ut som hon som var med och virkade amigurumis med sin farmor.
(^..^) = gris


Japp, jag har varit med i KP. Jag var tjejen som pysslade  och virkade/stickade med sin farmor. Kul att du kände igen mig. ;)

   

Galen i GarnJag fick boken Galen i Garn när jag fyllde år. Det är virkning i den och  lite stickning. Jag trodde först inte att det var en bok för mig, eftersom det inte var en amigurumibok. Men den är liksom mysig på något vis. Det är en perfekt inspirationsbok, bara sätt dig ner och bläddra i den en stund och vips blir du pysselsugen! Det är en färgglad bok, så det passade mig ganska perfekt. :)

Mitt första gosedjur gjord på symaskin!

Lite stolt känner man sig ju. Ödlan gjorde jag på slöjden och den tog kanske tre, fyra lektioner. Hur lång tid det tog i timmar vet jag inte. Nu så är det fredagsmys pågång hos nordahls. ;)


Nybakta scones ^.^

Eller ja, de är nybakta på bilden. I Helgen var vi i stugan och till frukost så bakade jag och mamma scones. Lätt som en plätt! Följ bara receptet (vi gjorde halva och det blev fyra scones):

Klassiska scones:      250° 10 min

3dl mjölk
100 g smör (flytande eller fast spelar ingen roll.)
7-8dl vetemjöl
4 tsk bakpulver 1 tsk salt.

1) Blanda Mjöl, bakpulver och salt.
2) Tillsätt smöret och efter det mjölken.
3) Arbeta det till en deg, men knåda inte mer än nödvändigt.
4) Dela upp i ca 8 klumpar som du formar till små platta bröd.
5) Rita ett kryss över bullen och "stämpla" lite med en gaffel.

Tjoff in i ugnen (på bakplåtspapper)! :D

RSS 2.0