Bracelet

Ni anar inte hur förbannad jag har varit på den här kedjan idag ... Kom inte på något bra sätt att montera berlockerna på, men när jag använde mjuk ståltråd så funkade det. :DJag vill gärna ha fler berlocker på armbandet. (Trots svårigheten att få fast dom) Har ni några tips? Det ska vara något i bakelse stilen. Jag har även gjot tre stycken chokladmuffins, visst ser de smaskiga ut? ;)


Suprise!

hej! Det blev lite ändrade planer så mönstret kom idag istället för igår. Jag åkte nämligen och sov hos kusin Maja, men det är ju inte helt fel det heller. ;)
Jag gjorde min rosett med halvstolpar, så om inget annat anges så ska du virka halvstolpar.

V1 Gör 29 luftmaskor, vänd med 2 luftmaskor och virka 27 halvstolpar.
V2-9 2 luftmaskor, vänd, 27 halvstolpar.
Ta av tråden och fäst den. Klipp sen av en bit garn, från samma nystan som du virkade med. Nu så ska du snörpa ihop roseten i mitten, gör det genom att sy upp och ner och sen dra åt i ändarna. jag sydde tre"strängar" i mitten. Hoppas ni förstår hur jag menar, annars är det bara att säga till. :) Nu så ska du virka ett "band" som ska täcka stygnen som du sydde.

V1. 18 luftmaskor, vänd med 2 luftmaskor, 16 halvstolpar.
v2-3 2 luftmaskor, vänd, 16 halvstolpar.

Lägg bandet runt rosetten och sy ihop det på baksidan. Klart! När du ska fästa rosetten i håret så är det bara att trä en hårnål igenom "bandet" och sen fästa hårnålen i året. Det går också jättebra att sy fats rosetten på ett diadem/hårband. Lycka till! :D

Origami

hejhej! Sa ju igår att jag och mamma skulle pröva på origami. Här är resultatet, beskrivningarna hittade vi på www.origami-club.com ;)Se upp i morgon kväll, då dyker det upp en liten överraskning på bloggen ...


Pärldjur - Mammas tålamod räckte hela vägen!

Hehe, det var faktiskt mamma som kom på rubriken. ;) Den till höger är gjord av mamma och den till vänster av mig. Nu så tänkte vi prova på lite Origami. Om vi lyckades får ni se sen! :)


Sjöjungfru - Mission Complete!

Sjöjungfrun är helt efter eget mönster. *stolt* ^.^

Virkning in action

är det just nu! Håller på och färdigställer den här stackars lilla jungfrun som jag hittade idag.Fortsättning följer ...

Ja gott folk, i lördags så blev jag sjuk. Inte kul, men nu så är jag på bättringsvägen och kan nog gå i skolan på torsdag. :) Igår så kom mamma hem med en tidning till mig och supersöta cupcakes dekorationer! :D


Rosetter - Lika som bär?Efter att jag såg den här rosetten så försökte jag mig genast på en egen! Gjorde en rosett av mitt hår också ... ;) Prövade en mindre variant också:


Kvartsfinal i Vi I Femman


(Om jag säger att det här är den bästa bilden på mig, då förstår ni.)

Jag har valt att skriva ner lite om mina tankar ang. Vi I Femman. Helt valfritt om ni vill läsa. :)

Mina tankar om Vi I Femman:

Först när vi fick reda på att vi hade gått vidare till kvartsfinal tyckte jag inte att det var så märkvärdigt. När Ingrid (min lärare) sen berättade att vi var en av åtta i hela länet så började man förstå att det var ganska stort.  Vi fick reda på att vi var med i Vi I Femman en vecka innan jullovet ungefär, så jag försökte öva på lovet. Det gjorde jag mest genom att försöka hålla mig uppdaterad inom nyheter och sport. Jag tror att jag läste ungefär fem olika nyhetssidor på webben nästan varje dag.  Hehe, trots det så kändes det aldrig jobbigt.  . Jag kände inte mig speciellt nervös när jag fick reda på att det var jag som skulle tävla för klassen tillsammans med Johannes Hedqvist. Nervositeten kom krypande ju närmre tävlingsdagen kom. På tisdagen, tävlingsdagen, så gick jag på full speed hela dagen. Gick något fel så blev jag jättesur, men om det gick bra så blev jag istället hur glad som helst. Alla var nog lite nervösa och mitt beteende stack nog inte ut ur klassen. När klockan började närma sig två och vi skulle åka till Gävle så började illamåendet smyga sig fram. Ja, ni hörde rätt. Jag var så nervös att jag mådde illa. På vägen till Gävle så försökte jag lugna mig själv med att tänka att det skulle gå fort och att jag faktiskt hade övat inför det här. Det lugnet försvann direkt när jag kom in i lokalen och insåg att jag skulle sitta på en teaterscen. Ingrid gjorde sitt bästa för att få mig någorlunda lugn. När vi startade tävlingen så var det som om all nervositet rann av mig. Trots det så stod det 4-1 till Strömsbro efter snabbfrågorna. Men vi knappade in på dem och i slutet så stod det 16-16! Tävlingen skulle avgöras i det sista momentet: Stegen. Man fick välja en svårighetsgrad mellan 1-5 där fem var svårast och ett var lättast. Beroende på vilken nivå man valde så fick man olika poäng. Ett poäng för första nivån, två för andra o.s.v. Vi valde nivå 3 och svarade rätt på frågan. När Strömsbro valde nivå 4 så hann jag bara tänka: ”Nu är det kört!”. Det var en oerhört stor tur att Strömsbro svarade fel. ;)


The Monsters of my nightmaresHehe, jag skojar bara. ^.^ Om jag drömde om såhär söta monster så skulle jag nog inte vilja vakna. :) Fick iden efter Virkverkets monster. Har inte gjort de efter hennes mönster dock.

Nalle puh


Förlåt

Jag har förstått att bloggen krånglar med kommentarer och så. Jag ska verkligen försöka fixa det, men jag måste vänta tills jag kommer hem.

update: nu så ska det funka igen ;)

Pretty In Pink

Virkade dessa rosa varelser när jag åkte upp till fjällstugan i onsdags.
Gjorde de helt efter eget huvud.

Nåltovat #2

Jag nåltovade det här hjärtat på skolan också. Farmor fick det i julklapp och därför så har det inte kommit upp på bloggen förrens nu. ;)


Nåltovat #1

Här är ett armband som jag har nåltovat. Jag gjorde det i skolan då vi hade julpyssel. Hittade ingen knapp så jag använde ett öga istället.... ;) Gav bort armbandet till min snälla fröken Ingrid.
Vi I Femman


Hittade en snabbversion av Vi I Femman spelet, testa gärna ;)

En L200 kanske?

Hehe, när jag skrev förra inlägget så tänkte jag typ: 'Shit nu måste jag pyssla så att jag har något att visa upp i bloggen'. Fast sen när jag satte mig vid datorn så visade det sig att jag hade lite bilder som bara väntade på att få läggas upp! Men som sagt, de kommer visas lite pö om pö denna vecka, så att det inte blir en stor bomb idag och sen ingenting på länge. ;)

Vi börjar väl med denna söta pickup:


Grattis syster 15 långa år!


Fruktsallad

Hejhej! Eftersom jag var borta hela förra veckan så blev det inget bloggande. Jag ska åka bort igen på onsdag den här veckan, men nu så ska jag ha medmig min laptop. ;) För säkerhets skull så har jag också tidsinställt två inlägg åt er. :) Idag så har jag haft "mini spa" med sovmorgon, lååååång varmdusch, fotbad, film och fruktsallad som mellanmål! :D


Handledsvärmare

Mamma fick de här handledsvärmarna i julklapp:


Bilden visar det lite dåligt med jag använde gula och rosa restgarner. Den är virkad med stolpar och så vände jag då jag gjorde tumhålet. :)

RSS 2.0